7 Mart 2016 Pazartesi

Hidiv Kasrı'nda Sağlıklı Yarınlara Merhaba

 
Mutlu Günler:)
 
Geçtiğimiz haftalarda, Sevgili Şafak ve Melis in davetiyle  Beykoz Hidiv Kasrı'nda Ena Farma nın kahvaltı organizasyonuyla   biraraya geldik.
 
Oldukça güzel bir mekanda çok tatlı insanlarla bir arada olmak hepimize keyif verdi, üstelik harika bilgiler edindik, doğru bildiğimiz ama aslında yanlış olan pek çok nokta açığa kavuşmuş oldu...



İstanbul da gezilecek yerler, fitoterapi, enafarma

Öncelikle Hidiv Kasrına ilk kez gitmiş biri olarak çok beğendiğimi söylemeliyim, tertemiz bir havası, çok güzel bir manzarası var, tam çocukları gezdirmelik, mutlaka havanın güzel olduğu bir günde değerlendirmenizi öneriyorum:)
 

 
Ena farma aslında pek çoğumuzun bildiği,  ürünlerine aşına olduğu bir marka, ben firmanın ilk ürünüyle  geçen yıl  Oğlum Deniz in   burun tıkanıklığı yaşaması nedeniyle   tanıştığım Cold Mix  damla ile oldu, ürün çok enteresan, yakasına yada yastığına sıkıyorum  bayağı faydasını gördük  hatta ben bile kullanıyorum acaip nesef açıyor.
 
Bu arada  lansmanda doğru bildiğimiz yanlışlar var dedim ya onlardan beni en etkileyen  her derde deva diye bildiğimiz Vicks in içeriğinde bulunan kafurun maddesinin özellikle çocuklar için çok zararlı olduğunu duymuş olmam oldu zira  geçen kış  sürekli çocukların ayak altına  gece yatarken sürmüş ve fayda ummuştum, ne yazık, çok üzüldüm duyunca gerçekten...
 
Birde tabi lansmanda fitoterapi konusunda bilgi sahibi olmuş olduk, fitoterapi nedir derseniz eğer  aşağıda uzun uzun okuyabilirsiniz, ayrıca ürünler konusunda yanlış bilgilendirme olmaması açısından bültenlerini de yayınlıyorum, umarım hepimiz için faydalı bir yazı olur:)
 

Fitoterapi nedir?
Hastalıklardan korunmak ve tedaviyi desteklemek amacı ile tıbbi etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bitkiler, onların etkin maddelerini taşıyan kısımları ve bunlardan hareketle hazırlanarak standardize edilmiş farmasotik formlar (tablet, kapsül, şurup ) ve bitkisel tıbbi ürünler kullanılarak yapılan uygulamadır.
Bilimsel temellere, bu konuda yapılan araştırmalara ve klinik çalışmalara dayanmaktadır.
19. yüzyıl’ın sonuna kadar tedaviler Fitoterapi yöntemi ile yapılıyordu. 19.yüzyıl sonunda ise ilaç endüstrisinin gelişmesi ile bu yöntemden uzaklaşıldı. Fakat ilaçların yarısından çoğunun kökeni ve kimyasal taklitleri fitoterapötiklerdir.
Geçmişteki fitoterapi uygulamaları ile günümüz arasında en büyük fark artık bitkilerin bütünüyle değil, faydalı parçalarının tedavi amacıyla kullanılmasıdır.
Örneğin eskiden bir bitkinin uçucu yağından faydalanmak için onun çayı yapılıp içilirken şimdi o bitkideki uçucu yağ ekstre edilerek tek başına kullanılmaktadır. Bu da bitkinin diğer faydasız ancak yan etkileri de olabilen bölümlerinden hastayı uzak tutmayı sağlamaktadır.
Neden Fitoterapötikler?
Son yıllarda Fitoterapi ve doğal tedavilere bir yönelim ve tercih söz konusudur.
Başlıca nedenleri ise;
< !--[if !supportLists]--> Kişilerin hastalıklardan korunmak ve kaliteli yaşamak adına bilinçlenmesi ve doğala yönelmesi.
< !--[if !supportLists]--> Ülkelerin; sağlık harcamalarının artması sebebiyle halkı bu tarz ürünleri kullanmaya teşvik etmesi.
< !--[if !supportLists]--> Fitoterapötiklerin uygulanan tıbbi tedavinin yan etkilerini azaltarak yaşam kalitesini artırması
< !--[if !supportLists]--> Birçok etkinin bir arada olması (antiviral, antibakteriyal, dekonjestan)
< !--[if !supportLists]--> Organizma fizyolojisi ile daha kolay uyum sağlaması
< !--[if !supportLists]--> Minimum yan etki profilinin olması
< !--[if !supportLists]--> Organizmada daha uzun süreli kalıcı etkiler oluşturması
 
Cold Mix İnhaler Damla

Türkiye’de ilk ve tek!
3 önemli etki ile tüm aile koruma altında…
Cold-Mix, içeriğindeki Okaliptus ve Ladin uçucu yağlarının sinerjisiyle antiviral, antibakteriyel ve dekonjestan(burun açıcı) etki göstererek üst solunum yolu enfeksiyonlarında hem bebeğiniz hem de tüm ailenizde üst düzey koruma sağlar.
Yakanızda, Yastığınızda, Yanı başınızda…
Üst solunum yolu enfeksiyonlarında (grip ve soğuk algınlığı,farenjit, sinüzit, bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı ), güvenli formülü sayesinde hastalığın şiddetini azaltır ve burun tıkanıklığı başta olmak üzere tüm semptonların iyileşmesini destekler.
Mentol içermez! Bu sebeple boğazda tahriş ve kuruluğa yol açmaz.
<Reçine içermez! Bu sebeple deri ve mukozayı tahrişetmez.
Alkol içermez! Bu sebeple karaciğeri yormaz ve damar genişlemesine sebep olmaz.
Burnu Tıkandığında Burnuna Dokunma!
Bebekler burundan solunum yaptığı için; burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, bebeğin emmesini ve sağlıklı uyumasını engelleyen en önemli problemdir. Tedavi de burun akıntısını ve tıkanıklığı gidermek çocuk ve erişkinlerin yaşam kalitesini yükseltmekle beraber anne-babayı da rahatlatacaktır.
Okulda, serviste, toplu taşıma araçlarında, seyahat ederken veya iş yerinizde yakanıza veya bir mendile 1 damla Cold-Mix damlattığınızda, havada asılı virüsleri solusanız bile virüsleri burun mukozasına hapseder. Cold-Mix inhaler damlayıkoruyucu olarak soğuk algınlığı şüphesinde, grip belirtilerinin başlangıcında güvenle kullanabilirsiniz. Belirtilerin düzelmesinden sonra 3 gün daha kullanıma devam edilmelidir.
Kullanım şekli ve dozu:
Bebeklerde: günde 4 kez 2 damla
Çocuklarda ve Yetişkinlerde: günde 4 kez 4 damla
Korunma Dozu: günde 4 kez 1 damla
*Sağlık Bakanlığı onaylıdır.


Carven Kekik Şurubu    


carven kids

Öksürüğü doğal yolla yen…
 
Carven bitkisel öksürük şurubu; içeriğindeki kekik ekstresi ve meyan kökü ekstresi sayesinde öksürükle savaşır.
Standardize tıbbi kekik ekstresi
Ekspektoran (balgam sökücü) etkisiyle, solunum yolu hastalıklarına bağlı semptomların giderilmesinde kullanılan geleneksel bir tıbbi bitkidir. Güçlü antibakteriyel etkisiyle, viral solunum yolu enfeksiyonlarının bakteriyel bir enfeksiyona dönüşmesini engeller.
Standardize meyan kökü ekstresi
Öksürük, bronşit ve nefes darlığı gibi şikayetlerin çözümüne yardımcı balgam sökücü etkisiyle kullanımıonaylanmıştır. Aynı zamanda mukoza koruyucu etkisi sebebi ile öksürükşuruplarında görülen gastrointestinal yan etkiler Carven’de görülmez.
4 mevsim kolaylıkla kullanabileceğiniz Carven kekik şurubu ayrıca antibakteriyel ve antiviral etki göstererek üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında, grip ve soğuk algınlığında gözlenen kuru ve balgamlı öksürüğün giderilmesinde etkin bir rol alır.
Alkol, yapay aroma ve yapay renklendirici içermez.



Babi-x Zen Bitkisel Şurup
 



Huzurlu bir gün ve gece için gaz sancısına doğal çözüm
Organik dereotu ve organik zencefil içerir.
Anne ve bebek için önemli olan gaz, şişkinlik, infantil kolik ve kusmanın önlenmesine yardımcı olur.
Babi-x Zen içeriğindeki zencefil; mide- bağırsak sistemi üzerinde; tükürük, safra ve mide salgılarını ve mide-bağırsak motilitesini (hareketlerini) arttırır.
Dereotu ise; güçlü bir antioksidandır. (hücre hasarını önleyen) Ayrıca; mukoza koruyucu, asit baskılayıcı ve anti-ülser, spazm giderici ve gaz giderici etkilere de sahiptir.
Babi-x Zen ile bebekler ve anneler daha huzurlu!
Emziren anneler rahatlıkla kendilerine kullanabilir. Zencefil içeriğinden dolayı kusma ve bulantı kesmede etkinliği vardır. Ayrıca diş çıkarma döneminde bebeklerin ağız içi yangısının azaltılmasında yüksek etkinlik sağlar.

Kullanım şekli ve dozu:
Yeni doğan bebek ve süt çocuklarında;
15 gün- 1 ay arası günde 5x2,5 ml (1/2 tatlı kaşığı )
1 ay 12 ay arası günde 5x5 ml (1 tatlı kaşığı )
1 yaş üstü ve yetişkinlerde günde 5x10 ml (2 tatlıkaşığı )

* İnfantil kolikte doz 2 katına kadar çıkarılabilir.
*Öğünlerden sonra verilebilir.

BayBay Forte Bitkisel Damla
 

 Melisa otu, mayıs papatyası ve ıhlamur içerir. Bu 3 tıbbi bitkinin ortak özelliği Anksiyolitik (kaygı giderici) / spazmolitiketkilere sahip olmalarıdır.
BayBay Damla; stres oluşumunu önleyerek, stresin tetiklediği uykusuzluğu giderir. Uykuya hazır olmayı destekler ve uyku kalitesini arttırır. Stres, korku ve anksiyete düzeyini azaltır. Damla formu ile kullanım kolaylığı sağlar.
Uyku ilacıdeğildir!
Hiçbir Hekim, Ebeveyn bebeği/çocuğu uyku ilacı ile uyutmak istemez. Önemli olan uykusuzluğa neden olan alt nedeni ilaçtan daha az yan etkili ve daha güvenli bir ürün ile desteklemek ve tüm taraflar için yaşam kalitesini arttırmaktır.
Hafıza ve düşünme süreçlerini aktive ederek, öğrenme performansını arttırır. Bitkisel içeriği ile yüksek güvenlik profiline sahiptir. Uyku fazlarını normalize ederek, gündüz yaşanan uyuklama halini ve ajitasyonu azaltır.
Kullanım şekli ve dozu:
3 yaş altı 3x10 damla
3 yaş üstü ve yetişkinlerde 3x20 damla
*En iyi sonuç için 21 gün düzenli kullanılması önerilir.

Maxerincooler
maxerin cooler

Tutunca Sür Geçsin…
Maxerin Cooler solüsyon; gerilim tipi baş ağrısında, küme tipi baş ağrısında ağrıyı azaltmak veya hafiflemesinedestek olmak amacıyla kullanılır.
Nane içerikli solüsyon ve etanol içermektedir.
Nane (Mentha Piperita)
Avrupa kıtasından, Mısır’a ve oradan da Japonya’ ya kadar dünya üzerinde pek çok kültürde tarih boyunca tıbbi özelliklerine başvurulduğu bilinen bitkilerden biridir.
• Migren ağrılarında geleneksel olarak kullanılmaktadır.
• Baş, boyun ve ense ağrılarını gidermek için kullanılır.

Baş ağrısı:
Başağrılarının %70’i gerilim tipi baş ağrısıdır. Kadınlarda erkeklere göre %40 daha fazla görülür.
Yedi yaşındaki çocukların %40‘ında, 15 yaşında olanların ise %75'inde baş ağrısıolduğunu bildirmişlerdir.
Maxerin Uygulama Şekli:
Şakaklara, alına ve enseye uygulandıktan sonra serinletici etkisiyle ciltteki soğuk reseptörleri uyararak analjeziketkinlik sağlar ve kısa sürede ağrıtransmisyonunu durdurur.
Özel yumuşak süngerli aplikatör cilde dost tasarımıyla, hafifçe 1 kez bastırıldığında çıkan ürün dairesel hareketlerle yedirilir. Özel şişe kapağı mekanizmasıyla kapağıkapatılmasa dahi ürünün etkinliğinde veya kokusunda herhangi bir değişiklik meydana gelmez.
Sistemik dolaşıma girmez; daha az yan etkiprofiline sahiptir.
Sağlık bakanlığından onaylıdır.

Hamile ve çocuklar güvenle kullanabilir.
Hamilelikte yaşanan baş ağrısı, preeklemsinin (tansiyon yükselmesi) başlıca sebebidir. En fazla ilk ve son trimestrde (son 3 ay) görülür. 6 yaş üstü çocuklarda ve hamilelerde rahatlıkla kullanılabilir.

Baş ağrısı günlük rutininizi etkilemesin.
Su olmadan kullanılan tek ağrı kesicidir.
Başka ilaçlarla kombine kullanılabilir.
Mideye zararı yoktur.
Parasetamoller kadar etkilidir.
 
 
Bitrin Bit Spreyi

Bi Tehlike varsa BİTRİN’ leyin…
Saç biti ve sirke tedavisinde yeni nesil çözüm
Biti ve sirkeyi hapsedip boğarak yok eden etki mekanizmasıyla çalışır. Böcek ilacıiçermeyen, silikon bazlı bir üründür. Bitrin tamamen kokusuz, renksiz ve ipeksi bir karışımdır.Saça kolayca uygulanır. Bitrin cilt tarafından emilmediği için çok güvenlidir. Kısa süre önce başka bir bit ilacı kullanılmış olsa bile tekrar kullanılabilir.
Bitrin’i Nasıl Kullanacağım?
· Bitlenen kişinin saçı ve en yakınları 5 gün arayla bitrin’ lenir.
       Bitrin, kuru saça uygulanır. Saçın her yeri, köklerinden uçlarına dek tamamen Bitrin’lenir.
       Saçın kendi kendine kuruması beklenir.
       Tedavi esnasında başı havlu veya duş bonesi ile örtmeyiniz.
En az sekiz saatin sonunda saç şampuanla yıkanmalıdır. Bitrin akıp gidecektir.
       Sık dişli bitrin tarağı ile ölen bitleri ve sirkeleri saçtan uzaklaştırınız.
5 5 gün sonra yapılacak ikinci bitrin’leme olası bulaşmaya karşı önlem olacaktır.
 
Fitomed Çayları
                             
Tıbbi Çay nedir?
 
Tıbbi çay; günlük rahatsızlıkları iyileştirmek, hastalıklardan korunmak, iyi- sağlıklıolma halini sürdürmek ve vücuda destek vermek amacıyla eczacı tarafından tıbbi bitkiler kullanılarak hazırlanan ve tek tıbbi bitki olarak da paketlenen çaydır.

Ailece sağlığınızıkorumak için Fitomed doğal bitki çaylarını eczanelerden temin edebilirsiniz. Kışın sıcak, yazın soğuk içebileceğiniz size özel Fitomed çayınızı sağlığınıza tıbbi etkilerle destek olmak için kullanabilirsiniz.
 
Bu güzel gün için  ŞAFAK ve MELİS'e çok  teşekkür ederim.
 
Sevgiler:)

6 yorum:

  1. Güzel etkinlik olmuş hem de çok faydalı bilgiler almışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim hakikaten öyle oldu, keşke sende olsaydın:)

      Sil
  2. Güzel bir etkinlik olmuş faydalı paylaşımın için teşekkürler canım ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  3. You present a provocative argument XtraSize Good job with this blog post I actually like your post, the truth in which the internet site is a tiny bit diverse helps make it so helpful, I actually get fed up of finding the similar old tedious recycled stuff almost all of the time. For more ==== >>>>>> http://superpowervxfunciona.com/xtrasize-efeitos-colaterais/

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir gun de tanıştık canım.Ben ürünleri denemeye başladım bile,vitamin surubu kızlarım da çok faydalı oldu...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...