29 Nisan 2015 Çarşamba

Mutfak Kitapta Güzel Bir Kahvaltı...

Mutlu Günler,

Geçtiğimiz haftalarda Tarcin Events in sahibesi Fatma' cığımın davetiyle Kadıköy de bir çok Gurme lezzetle buluştuğumuz Mutfak Kitapta  harika bir kahvaltı organizasyonuna katıldım.

mutfak kitap - ne yedim ne içtim - mekan tanıtımı - enfes kahvaltı -  nereye gidelim

Yemek aşkı gerçekten bir başka oluyor, bunu bir kez daha anladım o gün, mekan sahibi Mehmet Bey, ve Mutfak Kitap ın gencecik şeflerinden aynı zamanda Mehmet Bey in de iki  oğlundan biri  olan Taha Bey i ve yıllardır hep büyük bir hayranlıkla uzaktan takip ettiğim Şefika ile sohbet imkanı da bulabildik o gün.



İnce detayların büyük bir titizlikle düşünüldüğü, enfes bir masaya oturduk önce, burnuma mis gibi ekmek kokusu geliyordu, masada aromalı tereyağından, sucuklu yumurtaya, portakal kabuğu reçelinden, tazecik rokaya, çikolatalı kruvasan  a kadar  mükemmel lezzetler eşliğinde sıcacık sohbetler ederek,  kahvaltımızı ettik.


Mutfak Kitap çok enteresan bir mekan, mutlaka görülmeye değer, üst katında A dan Z ye profesyonel pastacılık malzemelerini satın alabileceğiniz, alt katında bir çok organik ve özenle  üretilmiş ürünü bulabileceğiniz, aynı zamanda, macaron, meze, pastacılık, içli köfte gibi gurme lezzetler için ustalarından  yani bu işe gönül vermiş şeflerden ders alabileceğiniz çoook hoş bir mekan...


Çok etkilendim gerçekten, mesela ekşili maya terimiyle itiraf etmem gerekirse o gün tanıştım, Taha Şefin ekmek mayası 3. yılını kutlamış mesela, yemek aşkı ile ortaya çok özel işler çıkaran bu mekan beni ciddi anlamda farklı etkiledi, üstelik oradan satın alabileceğiniz herhangi bir ürün mesela ekşili mayalı ekmek,  tamamiyle doğal yöntemlerle ve katkı maddesiz olarak  yapılıyor, büyük bir aşk ile...





Ekşili maya lı ekmeklerin yanına çoook güzel gidecek mezeler, zeytinyağlılara ne demeli, onlarda Şefika Hanımın ellerinden çıkıyor, yeme de yanında yat cinsinden:)


Taha şefin çikolatalı kruvasanları tam bir efsaneydi söylemeden geçemeyeceğim, birde kahvaltı sofrasında aromalı bir tereyağı vardı kiiiii, aman yarabbii, anlatılmaz tadılır:)




O gün aynı zamanda ekşili mayalı tam iki günde hazılanabilen ekmeklerin her zamanki gibi büyük bir özenle fırına verilip pişirilmesi ritüelini hayranlıkla izleme şansı da bulabildik, aslına bakarsanız orada benimle olup bu anı izlemiş olsaydınız Mutfak  Kitapa hayranlığımın sebebini daha iyi anlayabilirdiniz:) 45 dakika sonrasında ekmeklerin her birimize, özel bez poşetlere sarılıp  hediye edilmesine ne kadar sevindiğimi tarif bile edemem:)

mutfak kitap - ne yedim ne içtim - mekan tanıtımı - enfes kahvaltı -  nereye gidelim


Mekan güzel, sahipleri, çalışanları daha güzel, uzun lafın kısası gidin ve deneyin, pişman olmayacağınıza bahse girebilirim:)

2 kişilik kahvaltı ücreti 40 tl

Beni okuduğunuz için çook teşekkürler ve kocaman sevgiler.

Mutfak Kitap
ADRES : Osmanağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. Nüzhetefendi Sok. No:13 Kadıköy
TEL : 0216 541 40 80




4 yorum:

  1. evet hepsini gördüm bunların instagramda zevkle takip ettim :-)) inşallah bir fırsat bulursam gidip şu bahsettiğim tereyağının tadına bakacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede canım muhakkak bakmalısın tavsiyemdir :)

      Sil
  2. Bayildim gözden nasıl kacirmisim bu mekanı...Benimde mekan, moda, kişisel gelişim yazilarimi takip etmek isterseniz bloguma beklerim bayanlar tuubistanbul.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil
  3. Bayildim gözden nasıl kacirmisim bu mekanı...Benimde mekan, moda, kişisel gelişim yazilarimi takip etmek isterseniz bloguma beklerim bayanlar tuubistanbul.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...