18 Mayıs 2016 Çarşamba

Ev Konforunda Lazer Epilasyon mu ? Mümkün mü? Remington IPL 6250 i-Light Cihazı Yorumlarım

Mutlu Günler,

Evde lazer epilasyon yapmak, tüylerimizden sonsuza kadar kurtulmak mümkün olabilir mi bugün bunu konuşacağız:)





lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,

























Pek çoğumuz gibi benim için de vakit ayırıp epilasyona gitmek büyük külfet, kısa bir süre önce piyasaya çıkan evde lazer epilasyon kullanımına izin veren aletleri araştırmaya başladım, iyica kafayı takmıştım çünkü daha önce başlayım vakitsizlikten yarın bıraktığım epilasyon maceramın artık son bulmasını istiyordum..



lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,



İşte tamda bu sırada Remington  yeni IPL serisi  i-Light  cihazının lansman daveti geldi, resmen mutluluktan havalara uçtum desem abartmış olmam çünkü almaya karar verdiğim makina, sınırsız atım özelliği sayesinde Remington olmuştu.






Bende model Remington IPL 6250 i-Light Essesintial, yani hem vucut hem yüz hem de bikini bölgesinde kullanıma uygun bir model, i-light  ışık teknolojisiyle üretilmiş, ışık bazlı bir alet bu.
I-light nedir derseniz, yoğun atımlı ışık teknolojisi diyebiliriz, yaani sistem kıl köklerine yoğun ışık göndererek büyümelerini engellemeyi amaçlıyor,  profesyonel güzellik merkezlerinde kullanılan teknolojinin  evde kullnımına uyarlanmış halidir.




Ürünün daha öncede bahsettiğim gibi en güzel özelliği sınırsız atım özelliği olması yani, bir kere alıyorsunuz ve sonsuza kadar kullanıyorsunuz, ömürlük:)



Cihaz hem  kadınların hem de erkeklaerin kullanımına uygun tasarlanmış, ancak erkeklerin yüz bölgesinde kullanmı firma tarafından önerilmemiş, ayrıca her epilasyon cihazında olduğu gibi, benler üzerine açık yara, dudaklar ve koyu cilt lekeleri üzerine kullanılmaması gerekiyor..




Uygulamaya geçmeden önce teninizin tüylerden arındırılması gerekiyor ancak kesinlikle ağda değil jiletle kesmelisiniz tüylerinizi. Ayrıca yakın zamanda  ağda ya da epilatör kullandıysanız, ürünü kullanmak için  6 hafta beklemeniz  öneriliyor, zira kıl kökünün biraz beslenmiş olması gerekiyor ki koyu renk kılı makina tanıyabilsin...












Gelelim uygulamaya, cildinizi güzelce traşladıktan sonra öncelikle uygulayacağını bölgenin başlığını takmanız gerekiyor ve cilt renginizi   cilt sensörü yardımıyla cihaza tanıtmanız, bu sayede makina cildinizi ve kıl renginizi tanımış oluyor ve  uygulama için uygun olup olmadığını denetlemiş oluyor...






lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,







Cihazda 5 ayrı  seviye bulunuyor ve acısına  dayanabileceğiniz  seviyeyi kendiniz belirliyorsunuz. 
















Başlığı cildinize tam temas ettirdiğinizde bir ses duyuluyor ve  tuşa basıp atışı yapıyorsunuz,  bir kez atış yaptığınız bölgeye tekrar atış yapmamaya özen göstermek gerekiyor, ben ürünü ilk önce birinci seviyeden başlattım  iki, üç, derken dördüncü seviyeye kadar çıktım, asla dayanılmayacak bir acı değil, şu kesinlikle söyleyebilirim, ağda çook daha fazla acıyor...






lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,







Bu arada ürünün kablosu var, yani şarj derdi yok, bazıları için dezavantaj gibi görülebilir ama benim için bir ajantaj bu, yok şarjı bitti, az kaldı filan gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz.













Uygulama sırasında bir sıcaklık hissediyorsunuz,  jiletleme sırasında unutulan yerlerde yanıp kül oluyor.) dolayısıyla yer yer yanık kokusunu duyabiliyorsunuz, işlemden hemen sonra duş almamanız tavsiye ediliyor,  işlem sonra ben,m cildim epilasyona alışık olduğu için  hiç kızarmadı, sonraki bir iki gün de azıcık bir kaşıntı hissi oluyor ancak ben tüm bunlara alışık olduğum için hiç garipsemedim...











Yukarıda yüz bölgesi için kullanılan başlığı görüyorsunuz.







lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,





Şu ana kadar altı  kez uygulama yaptım ve özellikle bacaklarımda  yer yer tüylerin resmen çıkmıyor olduğunu gözlemliyorum, bir de şu hani ayak parmakların üzerinde çıkan nefretlik tüyler vardır ya, en bi hoşa gitmeyen:( onlarda çok etkili olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim...

Bu işin sırrı düzenli kullanımda tüylere nefes aldırmamak gerekiyor:)  işlem sonrası rahatlatıcı yumuşatıcı bir ürün kullanmakta fayda var, ben bepanthol sürüyorum mesela çok iyi geliyor.














Uygulama sonrası edindiğim sonuçlara gelecek olursak,  özellikle bacaklarım kalın kıl köklerinden arındığından bariz bir şekilde pürüzsüzleşti, yukarıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.









lazer epilasyon, evde lazer, remington IPL 6250 i-light, epilasyondan sonra,



Bacak kıllarını gösteren ilk blogger olarak tarihe geçecek olsam da, ne kadar zayıfladıklarını ve incelip seyreldiklerini görebilirsiniz, artık  tüyler çok azaldı ve çıkanlarında eski kalınlıkta çıkmadığını açıkça görebilirsiniz.

Bu arada   bu tarz bir alet kullanmaya başladığınız andan itibaren artık ağda, makine ile tüylerinizi kökünden alma gibi uygulamaları unutmanız gerekiyor, iki uygulama arasında ihtiyaç duyduğunuz zaman jiletle tüylerinizi almalısınız bunu da anti-parantez belirtmek istedim.















Uzun lafın kısası bence kıldan tüyden kurtulmanın en güzel ve pratik yollarından biri bu ev tipi  epilasyon cihazları, çok sevdim cidden hayatı kolaylaştırıyor, evet fiyatları biraz pahalı ama düşünsenize, annenize, kız kardeşinize hatta eşinizin özellikle sırt bölgesinde çıkan  az miktardaki tüylerinde  bile kullanabilirsiniz:)  Güzellik merkezlerine o kadar para verip istediğiniz  zamana randevu bile alamıyorsunuz, gitmesi bir dert, gelmesi bin dert, ne gerek var,  bence her eve lazım ürünlerden.

Kıldan, tüyden kurtulmanın en pratik yollarından biri olduğuna eminim, gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim....




Edit: Bugün makinayı kullanmaya başlayalı tam 4 ay oldu, gerçekten artık ağda benim için tarihe gömüldü, ne bir kıl dönmem kaldı, ne de sert kılım:) Makine ben de leke , iritasyon veya herhangi rahatsız edici başka şeye de yol açmadı, inanılmaz bir alet olduğunu düşünüyorum, çağın buluşu gibi bir şey,   hatta şunu söyleyebilirim ki eşimde daha da çabuk sonuç aldık, zira kılların yoğunluğu daha fazla renkleri de daha koyuydu, kendisi de çok memnun bende, uzun lafın kısa para biriktirip alın kızlar:)

Sevgiler





9 yorum:

  1. sanki bana salon uygulamaları daha bir pratik geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. bu tarz evde ipl cihazları hem pratik hem de işe yarıyorlar benim de tüylerim giderek azalıyor :-))

    YanıtlaSil
  3. Bende İstanbul'a geldim geleli vakit bulamıyorum.. Salonların kalabalığı, mesafesi vs sadece bizlerin müsaitliğiyle de olmuyr. Geniş zaman gerekebiliyor. Oldukça pratik ve konfor sağlaması <3 keşke ipl değilde diğer türlü olabilse...

    YanıtlaSil
  4. Sınırsız atım özelliği süpermiş! Biliyorsun, ben de Philips Lumea deniyorum ve aslınhda ben de onun kablolu olmaısnı tercih ederdim gibi (şarj yüzünden). Ama son tahlilde, bu cihazlar gerçekten bizim gibi zaman kısıtı olanlar için küçük mucizeler resmen!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ben de bu aletten alacağım. Tek korkum yanık ve leke. Böyle bir risk var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle almak isteyeceğim bir ürün ama problem yaşamaktan korkuyorum. Şu an arkadaşımla birbirimizi ikna atmeye çalışıyoruz ama yanık riski beni çok düşündürüyor.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Ben de evde kullanmak ichin almak istiyorum. Fakat markada karar veremiyorum. RIO SALON LASER 'le ilgili bir sheyler duydunuz mu?! Bana onun scan olanini onerdiler, single olanini degil. Bilginiz varsa, paylashirsaniz, memnun olurum.

    YanıtlaSil
  8. Bende var yaklaşık 8 ay önce aldım hiç bir işe yaradığı yok tüyleri üstten yakıyo kök kalıyo üç güne hemen geri çıkıyo sert sert

    YanıtlaSil
  9. https://www.epidermis.com.tr/ lazer epilasyon cilt bakımı,saç ekimi,epidermis lazer epilasyon,iğneli lazer epilasyon,nd yağ lazer,diyot lazer epilasyon,lazer yaptırmak,lazer zararlı mı,profpsyonel lazer epilasyon,kıl dönmesi ve batık çözümler,sivilce tedavisi,leke tedavileri,kalıcı makyaj,kaş kontürü,izmir lazer epilasyon,lazer epilasyon izmir,bölgesel incelme,terleme tedavisi,göz çevresi tedavileri,kılcal damar tedavisi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...