20 Nisan 2016 Çarşamba

Zarif, Naif ve Karekter Sahibi Bir Bez Bebek! Tilda Bebek Yaptıııım:)

Mutlu Günler,
 
İnstagramdan yada snapchat ten  beni takip ediyorsanız geçtiğimiz günlerde Sevgili @miskinder in bir Tilda Bebek karakteri olan Miss Angora'nın kursuna gittiğimi görmüşsünüzdür, ama eğer  beni takip etmiyorsanız  yazımı okumaya buyrun bakalım :)
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı
 
Tilda  aslında bir bez bebek, amaaaa öyle sıradan bir bebek değil, bir karekteri,  bir hikayesi, arkadaşları, duruşu var  Tilda'nın...
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı


 
Elbette bir yaratıcısı da  var,   Tilda 1999 yılında Yaratıcısı  Norveçli Tone Finnanger tarafından tasarlanmış,  Yukarıda gördüğünüz kitap da zaten kendisine ait, Tone aslında bir grafik tasarımcı ve animasyon filmlere çok meraklı gencecik bir bayan iken:)  yani 25 yaşındayken bir bebek tasarlamış ve ismini Tilda koymuş, sonrasında olanlara sanırım kendisi de hayal bile edemezdi, zira Tilda lar dünya çapında öyle bir ilgi görmüş o kadar kısa süre içinde  tüm dünyaya yayılmış ki, herkes Tilda'ları merak eder olmuş, nasıl yapıldığını, kalıplarını, saçını, ayağını, elbiselerini, hikayesini, duruşunu herşeyini öğrenmek isteyen bir çok bez bebek meraklısı Tilda nın peşine düşmüş...



 
 Finnanger bakmış bu böyle olmayacak,  Tilda'sı  çok ilgi gördü, daha çok insana yayılsın diye  bir kitap yazmış, kullanılacak malzemeleri, kalıplarını ve bazı ipuçlarını da içeren bir kaynak,  herşey böyle başlamış ve Tilda nın hikayesi bu güne kadar dünyanın dörtbir yanına yayılmış...
 


tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı
 
Sadece Tilda da değil  ayrıca, onun arkadaşları, tavşanlar, kuşlar,  ayıcıklar hepsi meşhur hepsi yapılası güzellikte, şirin mi şirin, insana huzur veren cinsten, büyüleyici, sanki kendilerinin çekim alanı var ve kaptırıveriyorsunuz kendinizi:)
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı


 
Benim Tilda ile tanışmam sanırım instagram da gezinirken tesadüfen karşılaşıp adeta aşık olmamla başladı, hala da başlangıç aşamasındayım  zaten,  onu ilk gördüğümde  bir kız çocuğu gibi mızıldanarak  benimde Tildam olsuuuuun  dediğimi hatırlıyorum:)
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı
 
Sonra baktım Tilda bebek yapmayı öğreten işin püf noktalarını gösteren bazı kurslar var, yaşasın dedim ve başladım araştırmaya, sonra Sevgili Burcu ile tanıştım nam-ı diğer, @miskinder:) hemen kaydımı yaptırdım ve kurs günümü sabırla beklemeye koyuldum.

tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı

Bu sırada tabi boş dururmuyum kendime Tone'nin  kitaplarından aldım, saçları için malzemeler , ten kumaşı vs. derken bir öğrenmesi kalmıştı...

tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı

Tabi şöyle bir durum var, hayatımda hiç ama hiç dikiş makinası kullanmadım, hatta bırakın kullanmayı yanından dahi geçmedim,  beni hep korkutmuştur dikiş makinası, aaa diyeceksiniz nasıl oldu da oldu, orasını ben de hiiiiç bilmiyorum.
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı
 
 Burcu'ya baştan söyledim dedim ki bakın,  ben hiç dikiş bilmem, teğel bilmem, dikiş makinasının önüne oturmuşluğum yok, gizli dikiş vs. falan yani kör cahilimdir, "olsun" dedi Burcu "zaten kursuma gelenlerin %80 i bilmez ama kurstan sonra koşa koşa dikiş makinası almaya giderler" dedi, ohh be dedim tamamdır:)
 
Burcu, çok tatlı, enerjisi çok hoş biri, atölyesi de kendi gibi şirin, etraf huzur veriyor insana, kurs sabah 11:00 de başladı ve 18:30 da bitti ve günün sonunda hepimizin Tilda ları elimizdeydi..
 
tilda bebek, tilda dolls, bez bebek yapımı, miskinder, oyuncak bebek yapımı
 
O gün bayağı stresliydim aslında,  ay yapacak mıyım, ay olacak mı diye çok stres yaptım, bazı şeyleri baştan söküp yapmamız gerekse de başardım! Ortaya öyle harika bir iş çıktı ki, benim tatlı bebeğim günün sonunda ellerimdeydi.

Kurs o kadar zevkli ve öğretici oldu ki Burcu'nun samimiyeti sıcaklı beni o kadar rahatlattı ki, her aşamasında bana yardımcı oldu, kursiyerlerden bir tanesi de benim gibi dikiş konusunda hiç bilgisi olmayan biriydi, diğer ise bizim aksimize oldukça deneyim sahibi, durum böyle olunca Burcu'nun bizlerle daha çok ilgilenmesi gerekti, ama herşeyin üstesinden geldik,  yaptıkça mutlu olduk, mutlu oldukça yaptık:)

Bebiğimizin baştan aşağı herşeyini biz yaptık, sadece  Tildamın üzerinde gördüğünüz sevimli kazağı Burcu'nun annesi dikmiş, ne de güzel örmüş:)

Eğer sizde bu bebeklere ilgi duyuyorsanız yada yazımı okuduktan sonra durmaya başladıysanız, hiiiç  kitaplardan  öğrenmek için debelenmeden işin inceliklerini ve  trik noktalarını öğrenebileceğiniz bir kursa yazılın, kurs sadece bir gün sürüyor, bir gününüzü Tilda bebek yapmaya ayırın, inanın pişman olmayacaksınız:)

Sevgiler:)

 
 



10 yorum:

  1. harika bir şey bu senin diktiğini okuyunca çok şaşırdım ben de hiç dikiş bilmem ve dikebileceğimi de hiç aklım kesmiyor ama denemeyi isterim kesinlikle çok tatlı bir bebek olmuş canım :-))

    YanıtlaSil
  2. bayıldım şebnemcim, seni snapte de izlemiştim bebeği yaparken, harika!

    YanıtlaSil
  3. Senin bebeğine de, diğer bebek modellerine de bayıldım; ama, senin bebek o kadar Şebnem olmuş ki, söylemesen bile senin yaptığın anlaşılırdı :) Ben de yapmak istedim! Ellerine sağlık, kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Bebeklere bayıldım çok güzeller.Dikişten hiç anlamam ama Keşke bende yapsam dedim.:)

    YanıtlaSil
  5. Ay ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık. Bence çok yeteneklisin bayildim

    YanıtlaSil
  6. Ay ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık. Bence çok yeteneklisin bayildim

    YanıtlaSil
  7. Şebnem'cim bebeğe bakarken Başak gibi işte Şebnem dedim bende :) Çok çok güzel olmuş.Emeğine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar kolay mı gerçekten. ..benim dikiş makinasına ilgili tek anim çocukken abime makinede oynarken parmağıma iğne batması ve Abim in annem kızmasın diye onu geri çıkarması. Yani makinenin iğnesi elimden girdi cikti:) loseve yaptığım bebeklerde sonra biraz ilgileniyorum bu konuyla. Tildayi duymamistim. Saçları mükemmel. Birden benimde ilgimi çekmeye basladi:)))) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. kurs bilgilerine nereden ulaşabilirzi

    YanıtlaSil
  10. Harika bir deneyim olmuş ben de katılmak için hemen mesaj yazdım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...